Somecamp Tapahtuman tausta - Somecamp

Tapahtuman tausta

Tapahtuman tausta

SomeCamp sai alkunsa Irlannissa maaliskuussa 2014 järjestetyssä kansainvälisessä Screenagers-seminaarissa, jonne kokoontui 70 nuorten parissa työskentelevää Irlannista, Iso-Britanniasta, Saksasta, Suomesta, Tanskasta, Itävallasta ja Slovakiasta. Tiiviin kolmipäiväisen seminaarin tarkoituksena oli jakaa eri maiden hyviä käytäntöjä, joissa yhdistyvät informaatio- ja kommunikaatioteknologia sekä nuorisotyö. Suomesta paikalla oli edustettuna kahdeksan hengen delegaatio Verkestä, Joensuun ja Tampereen seurakunnista, EHYT ry:stä, Espoon kaupungin liikunta- ja nuorisopalveluista sekä Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksesta.

Toimijat saivat tapahtumasta ajatuksen, että myös Suomessa olisi hyvä järjestää kansallinen kuntien, seurakuntien ja järjestöjen digitaalista nuorisotyötä tekeviä ja työstä kiinnostuneita kokoava tapahtuma, jossa toimijat voisivat tutustua toistensa tapoihin hyödyntää digitaalista mediaa ja teknologiaa nuorten parissa tehtävässä työssä sekä jakaa omia hyviä käytäntöjään. Tästä ideasta syntyi SomeCamp. Ensimmäinen SomeCamp järjestettiin Kangasalla Ilkon kurssikeskuksessa toukokuussa 2015 ja siitä lähtien tapahtuma on järjestetty kerran vuodessa.

SomeCampin suunnitteluryhmä vastaa tapahtuman toteutuksesta. Vuonna 2018 suunnitteluryhmässä edustettuina ovat Verken lisäksi Espoon nuorisopalvelut, Kirkkohallituksen Kasvatus ja perheasiat -yksikkö, Kouvolan nuorisopalvelut, Mediakasvatusseura sekä Nuori kirkko ry.

Ladataan...